Det er lite som slår pannekaker på tur.
Pannekaker er så enkelt, så godt og best av alt - gjort på 1, 2, 3!
Her er min oppskrift på verdens beste pannekaker! Som har vært en hemmelighet - helt til nå.
1l melk
1dl sukker
8 egg
6dl mel
Bland sammen egg, sukker og halvparten av melken. Tilsett mel og rør godt om til det blir en tykk og klumpfri røre. Deretter rører du forsiktig inn resten av melken til du får en tynn og lett røre.
Tips: Har du vaniljessens hjemme kan du blande inn en teskje med det i røra. Da blir den ekstra god i smaken!
Hell så røren over i flasker - da blir det mindre søl på tur.
Når stekepannen er varm kan du helle i litt av røren. Begynn med en liten dose røre midt på stekepannen og beveg den litt rundt slik at røren renner ut til kantene. Da får du tynnere pannekaker - disse er de beste!
Husk smør til steking!
Stekingen går fort og det er vanskelig å regulere varmen. Så her må du passe på slik at det ikke blir svidde pannekaker. Snu i tide er det noe som heter - det gjelder også her.
PS: Dersom det er mye vind ute må du skjerme for brenneren din. Ellers vil ikke stekepannen bli jevnt over varm og du vil ha store problemer med å få stekt pannekakene.
Pannekakene nytes best med syltetøy og en kopp kakao.