top of page

Stekt ris med kylling og skinke

Er det ikke lov å gå ut å spise der du bor? Da er løsningen enkel - lag maten selv, ute. Stekt ris er en enkel rett å lage på bål, og det smaker like bra som på restaurant!

Du trenger:

  • En pose kokt ris

  • Kylling i biter

  • Kokt skinke

  • 1 gulrot

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 egg

  • Soyasaus

  • Salt og pepper


Begynn med å steke kyllingen. Skjær så gulroten i strimler og finhakk hvitløken. Bland alt i stekepannen og tilsett ferdig kokt ris. Rør godt om og stek et par minutter.


Lag så et «hull» til egget stek dette ett minutt før du rører om. Ha i en håndfull kokt skinke og litt soyasaus, rør godt om og stek i 4-5 minutter.


Se videoen hvor jeg viser steg for steg hvordan det gjøres.


Tips: Server med sweet chilli saus for det lille ekstra.



Utstyrsliste:

For å lage denne retten trenger du en stekepanne og en liten øse eller skje til å røre med. Du kan kutte gulrot og hvitløk hjemme, men om du vil gjøre dette på tur så må du huske skjærefjøl og kniv. Egg bør pakkes i hard boks og litt papir så slipper du eggerøre før du kommer frem. Husk smør eller olje til steking.

Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page