Er det ikke lov å gå ut å spise der du bor? Da er løsningen enkel - lag maten selv, ute. Stekt ris er en enkel rett å lage på bål, og det smaker like bra som på restaurant!
Du trenger:
En pose kokt ris
Kylling i biter
Kokt skinke
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 egg
Soyasaus
Salt og pepper
Begynn med å steke kyllingen. Skjær så gulroten i strimler og finhakk hvitløken. Bland alt i stekepannen og tilsett ferdig kokt ris. Rør godt om og stek et par minutter.
Lag så et «hull» til egget stek dette ett minutt før du rører om. Ha i en håndfull kokt skinke og litt soyasaus, rør godt om og stek i 4-5 minutter.
Se videoen hvor jeg viser steg for steg hvordan det gjøres.
Tips: Server med sweet chilli saus for det lille ekstra.
Utstyrsliste:
For å lage denne retten trenger du en stekepanne og en liten øse eller skje til å røre med. Du kan kutte gulrot og hvitløk hjemme, men om du vil gjøre dette på tur så må du huske skjærefjøl og kniv. Egg bør pakkes i hard boks og litt papir så slipper du eggerøre før du kommer frem. Husk smør eller olje til steking.