top of page

Skinkeform fra Jæren

Som liten eventyrgutt vokste jeg opp på Jæren, midt i matfatet. Der lærte jeg mye om hvor maten kommer fra, og hvordan vi lager god og enkel mat fra scratch. Denne er en av de gode klassikerne.


Du trenger:

  • 1 pakke skinkestrimler

  • 1 boks baconost

  • 1/2 purreløk

  • 3 dl fløte

  • 10 mandelpoteter

  • litt revet ost

Slik gjør du:

1. Skjær poteter, purreløk og skinke i terninger. Ha det i en gryte.

2. Tilsett fløte og baconost og la det koke under omrøring i 10 minutter.

3. Sett gryta til side, dryss over revet ost og dekk gryta med lokk. La det stå i 5 minutter til osten er smeltet.

Se enda flere oppskrifter i boken min, "Mat på bål"


Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page